Gelderblom Voorburg

Gelderblom Voorburg

Vers vlees

Ambacht, dat is wat u kan verwachten bij Slagerij Gelderblom in Voorburg. Daarom stellen wij ook hoge eisen aan de kwaliteit van ons vlees. We weten waar het vandaan komt en vertellen u er graag over. Wij verkopen uitsluitend diervriendelijk en traceerbaar vlees.

Al jaren lopen onze eigen runderen op de Veluwe. Daar wordt dagelijks het beste rundvlees geselecteerd. Wij kiezen niet voor de massa, maar uitsluitend voor het beste stukje vlees, wat met zorg grootgebracht is. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren!

Wij willen ons graag onderscheiden met ons vlees. Om uit te blinken, kopen wij eerste klas varkensvlees, wat dagelijks uitgezocht wordt met de hoogste kwalificaties.

Maar ook voor kalfs- en lamsvlees, kip en wild & gevogelte bent u bij ons aan het juiste adres!







‘QUALITY’ RUNDVLEES

Wij verkopen uitsluitend diervriendelijk en traceerbaar vlees. Wij hebben al jaren eigen runderen op de Veluwe lopen. Wij willen gezonde dieren, zo krijgen onze runderen geen antibiotica of groeihormonen toegediend in hun voeding. De koeien van Van der Brink hebben een heel prettig leven. In de wintermaanden staan de dieren in een warme, ruime stal waar ze opperbest verzorgd worden. Ze krijgen goed te eten - niet te overdadig, want dat is niet gezond voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo blakend uit en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of teveel mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren!


BLACK ANGUS

Het Black Angus Beef is een ware culinaire delicatesse vanwege zijn hoge graad van gemarmerdheid, die uw smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Door het vlees van deze prachtige runderen lopen minuscule kleine vetadertjes die zorgen voor de kenmerkende smaak en malsheid.

KWALITEIT EN WELZIJN

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn belangrijke elementen die gelden op deze gekwalificeerde boerderijen, waar de Black Angus vandaan komt. Het is niet voor niets dat gerenommeerde restaurants kiezen voor dit vlees. Voor dit uitmuntende vlees hoeft u dus vanaf nu niet meer naar het restaurant. Overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje rundvlees. Wij hebben onder andere Black Angus steaks, rib-eye steaks, bavette en hamburgers.


KALFSVLEES

Kalfsvlees is zeer mals vlees doordat het jonge dier nog weinig gebruik heeft gemaakt van de spieren. Soms zelfs zo mals dat het vlees smelt op je tong. 

Het vlees is een bron van vitames, mineralen en eiwitten, dus erg gezond! Ook is het vlees lichter verteerbaar dan andere vleessoorten.

Het bereiden van het vlees bepaald natuurlijk de kwaliteit op uw bord. Wij geven u hier graag tips over, want kalfsvlees is veelzijdig te bereiden.

Gehakt • Lever • Oester • Schenkel • Schnitzel​​​​​​​







‘QUALITY’ VARKENSVLEES

Diezelfde hoge kwaliteitsstandaard is natuurlijk ook op ons varkensvlees van toepassing. In onze slagerij vind u varkensvlees dat uitsluitend van Nederlandse familiebedrijven komt. Deze boerderijen werken volgens de strenge criteria van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Dit betekent extra aandacht voor het welzijn van de dieren en voor het milieu. Zo hebben de dieren genoeg leefruimte, schoon drinkwater en krijgen ze het beste voer. Die kwaliteit proeft u terug in ons vlees.


IBERICO VLEES

In tegenstelling tot witte varkensrassen, zijn Iberico-varkens met een zwarte huid afstammelingen van het mediterrane wilde zwijn. Het zijn atletische dieren, hardlopers en gravers. Dankzij de structuur van hun intramusculaire vet is Ibérico vlees smaakvoller, sappiger en onderscheidend. Goed vlees heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Gedurende 18 tot 24 maanden wroeten en grazen de varkens rond de dehesa op gras, paddenstoelen, insecten, kruiden, wat ze maar kunnen vinden. Van oktober tot en met maart begint het montanera of eikelseizoen en komen de varkens in actie.

Koteletjes​​​​​​​